HAMPAFRÖOLJA 30 ml

59 kr

Ekologisk kallpressad är en mycket näringsrik olja som innehåller en hög andel och bra balans mellan de essentiella fettsyrorna Omega 3 och 6. Den innehåller även Omega 9, Vitamin A, E och fytosteroler vilket gör den till en mycket unik olja. Hampafröolja passar alla hudtyper och är särskilt bra till lite acnebenägen hud eller för att lindra inflammationer som eksem och rosacea. Den ger mycket näring även till torr och mogen hy.

KOL & KRITA

Ekologisk kallpressad Hampafröolja i 30 ml i glasflaska med droppinsats och kork.

I lager

Beskrivning

ANVÄNDNING

Hampafröoljan kan användas ensam under kortare perioder men vid längre tids användning bör den blandas oljor som innehåller mer enkelomättat och mättat fett. Den är också bra att använda som ett näringsrikt serum under en mer skyddande växtolja eller växtsmör. Det räcker med några droppar värmda på fingertopparna för att mjuka upp och skydda huden i ansiktet inklusive den tunna huden runt ögonen. Applicera alltid oljan på rengjord hud fuktad med hydrolat eller vatten.

Du kan även blanda den med andra växtoljor och eteriska oljor för exklusiva personliga blandningar. Den är även bra som hårinpackning för att ge näring till ett livlöst hår.

Hampafröolja är oxidationskänslig dvs den härsknar lätt och ska förvaras mörkt svalt och i syretät förpackning. Skruva på korken ordentligt och förvara den mörkt och svalt, gärna i kylskåpet.

LATINSKT NAMN (INCI)

Cannabis sativa seed oil

FAMILJ

Cannabaceae

URSPRUNGSLAND

Europa

HÅLLBARHET

Ca 2 år om den förvaras rätt.

OLJESPECIFIKATION

Färg – grön

Doft – klorofyllig

FÖRTVÅLNINGSTAL

191

FETTSYROR

Stearinsyra (mättat)– 2,49%

Palmitinsyra(mättat – 6,18%

Oljesyra – (enkelomättat)11,61%

Linolsyra (fleromättat omega 3) -68,99

Gamma-linolensyra (fleromättat GLA, Omega 6)– 3,62%

Alfa-linolensyra(ALA, Omega 9) – 12,68

NATURLIGT INNEHÅLL

Vitamin A och E, fytosteroler och antioxidanter (fenoler)

ÖVRIG INFORMATION

Cannabis sativa är en mycket tålig och snabbväxande ettårig växt. Den växer på näringsfattiga jordar i de flesta klimatzoner och har många användningsområden. Växtens fibrer kan användas till rep, säckar och andra textilier. Oljan från fröna används till mat och som här, hudvård. Fröna är också populära till fågelmat.

Oljans gröna färg beror på den höga halten av klorofyll.

Den här oljan är kallpressad från hampaväxtens frön och innehåller inte ämnet THC som är den psykoaktiva komponenten i andra cannabis sorter.

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “HAMPAFRÖOLJA 30 ml”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *