Inlägget gjort

PEELING MED SVALKANDE MANDEL & CITRUSDOFTANDE ”BODYLOTION”

Många har en väldigt torr hud, man smörjer och smörjer men blir inte bättre. Prova att hoppa över duschen eller badet. Tvätta dig under armarna och fötterna med tvål och vatten, underliv med vatten eller vatten och olja men torrpeela sedan resten av kroppen istället med vår härliga lagom riviga peelingvante. Peelingen avlägsnar alla döda hudceller så att huden blir mer mottaglig för mjukkgörande växtoljor

DU BEHÖVER

Peelingvante

Aprikoskärnolja

Litsea cubeba eterisk olja

GÖR SÅ HÄR

Peela din torra hud med cirkulerande, masserande rörelser från fötterna och uppåt med peelingvanten. Peela lite extra på ställen som känns extra torra som ben armar och rumpa. Avsluta med att massera in en härligt svalkande mandel citrusdoftande ”bodylotion” som du blandar direkt i handen.

Ta tio droppar aprikoskärnolja och en droppe eterisk olja av Litsea cubeba i ena handen. Den andra handen blöter du i vatten, under kranen eller varför inte i regnvatten, vatten från sjön. Gärna svalare vatten om du vill svalka dig. Blanda sen ihop oljorna med vattnet i händerna och massera till sist in allt i huden.

Voalá! Du har nu gjort världens enklaste bodylotion. Den känns svalkande samtidigt som den återfuktar och mjukgör. Den är bra för din hud, kropp och framför allt innehåller den inga miljöbelastande tillsatser som emulgeringsmedel och konserveringsmedel.

Du kan givetvis använda ”bodylotionen” utan att peela först.

Du kan även blanda den eteriska oljan i flaskan med Aprikoskärnolje direkt. Dosera efter behag men ca 15- 25 droppar brukar vara lagom i en 100 ml flaska.

Självklart kan du använda andra eteriska oljor och växtoljor, beroende på vad du vill ha för doft och vad du uppnå med din bodylotion. Vi har flera olika som du kan välja på.

Resten av den eteriska olja kan du använda på många sätt. Läs  mer under beskrivning under respektive eterisk olja.

 

Må så gott därute i sommarvärmen

Hälsning

Helena

ekologisk hudvårdsterapeut & botanisk pedagog

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *