Inlägget gjort

RENGÖRING UNDER ÄPPELTRÄDET

Det är ju så underbart att stå  utomhus  under bar himmel och tvätta sig med fina miljövänliga produkter och råvaror från naturen. Här använder jag björklöv som innehåller många verksamma ämnen, bland annat saponiner som minskar ytspänningen på vattnet, KaliFlower Organics fina Björk schampo och Rasul clay tvål som har en underbar doft av bland annat vetivertgräs. Man kan göra det väldigt enkelt med ett bord, en balja och en vattenkanna.

   

 DU BEHÖVER

En balja med vatten

En vattenkanna med vatten och en visp

Björklöv

Schampo Björk

Tvål Rasul clay

Tvättvante 100 % lin

Handduk 100 % lin

 GÖR SÅ HÄR

Lägg ner björklöven i vattenkannan och vispa runt ordentligt,   så du ser att det börjar skumma lite . Blöt håret i baljan och ta en liten klick schampo  och massera in i  hår och hårbotten medan du  känner alla härliga dofter och hör fåglarna kvittra. Skölj sedan bort schampot  i baljan. Stoppa in den ena handen i tvättvanten och  blöt den i vattnet.    Ta tvålen i andra handen och gnid tvålen mot tvättvanten. Tvätta sedan hela kroppen med tvättvanten, blöt den i baljan och ta mer tvål om du känner att det behövs. Ingen tvål till underlivet där räcker det med vatten. Till sist sköljer du håret och hela kroppen med vattenkannan. Har du någon som du kan be om hjälp så är det lättare med det går att göra det själv också eller häll ut tvättvattnet ur baljan och häll i björklövsvattnet där och häll över dig. Torka håret  försiktigt med linhanduken som  absorberar vatten väldigt bra.  Låt sedan kroppen och håret lufttorka. Om du har torr hud, smörj in huden med någon växtolja innan den är helt torr  tex Aprikoskärnolja.

Det är så mycket blommor på vårt äppelträd i år och bina arbetar flitigt med att samla nektar och samtidigt gör de det livsviktiga arbete med att pollinera alla blommorna så att vi får frukt på trädet. I år blommar också vårt plommonträd ‘Reine Claude d’Oullins’ första gången, det är många år sedan jag planterade det och jag längtar verkligen tills vi kan smaka på de första frukterna.

 

Ha det så gott därute i försommarvärmen

Hälsning

Helena

ekologisk hudvårdsterapeut & botanisk pedagog

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *