Inlägget gjort

ANSIKTSMASK MED VIT LERA OCH ÖRTER

Det är bra att göra en avgiftande och mjukgörande ansiktsmask då och då för att  boosta  huden med extra fett och fukt samtidigt som den får en djup porrengöring. Den här ansiktsmasken passar även känslig hud då den innehåller vit lera som är den skonsammaste av alla leror. Vit lera lindrar irriterad och röd hy och är bra även användas till små röda babystjärtar. Hur enkelt som helst!

DU BEHÖVER

Vit lera

Örtte, jag tog lavendel och salvia

Hampafröolja

GÖR SÅ HÄR

Gör örtte/örtinfusion så här: Ta en nypa av varje ört, häll på 2 dl  kokande vatten , låt dra under lock ca 5 min och sila.

Blanda 2 msk vit lera med 1 msk  örtte. Blanda gärna i 1 ml/1 kryddmått hampafröolja eller nyponfröolja som gör masken extra  skonsam , och ger extra näring till huden Lägg på ett tjockt lager på rengjord fuktig hud och låt verka i ca 5 minuter (leran ska aldrig torka helt). Drick gärna upp örttet som blev över så får magen lite fina näringsämnen också. Skölj av försiktigt med svalare vatten utan att skrubba. Massera till sist in några droppar växtolja/växtsmör på din fuktiga rena fräscha hud för att skydda och bibehålla mjukheten och smidigheten i huden.

Lev skönt och tänk grönt

Hälsningar

Helena

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *